Suskun Nefer / Işık Taşı I
Yukarı Mısır’da yasak bir bölge.. Krallar Vadisi’ndeki mezarları yapmak ve süslemekle görevli sanatçıların ve ustaların oluşturduğu bir lonca… Korkunç görünüşlü muhafızlarca korunan bu gizemli köyün, loncanın faaliyetleriyle yakından ilgili bir de adı vardır: Hakikat Meydanı. Dışarıdaki kimsenin girmesine izin verilmeyen bu köyde yaşayanlar sırdır. Köy sakinleri sadece kendi kurallarına ve Büyük Ramses’e bağlıdırlar. 
Bir gün muhafızlardan biri öldürülür ve köyün üzerine kara bulutlar çöker. Köyü kim yok etmek istemektedir? Hakikat Meydanı’ndaki hain veya hainler kimler olabilir? Christian Jacq, bu destansı romanda firavunların yazgısını, saray çevresindeki entrikaları, sanatçıların dehasını ve insanoğlunun tutkularını işliyor.


Bilge Kadın / Işık Taşı II
Hakikat Meydanı’nın zanaatkarları Büyük Ramses’in ölümünden beri büyük bir tedirginlik içindedir. Köy, “bilge kadın” olarak anılan Işık’ın tüm çabalarına rağmen tehlike altındadır. Suskun Nefer, yolsuzluk ve zorbalıkla suçlanmaktadır. Ayrıca İki Ülke’nin başkenti Per Ramessu’da dönen dolaplar iktidarı zayıflamakta, saray tarafından yapılan yiyecek ikmalinin kesintiye uğraması, zanaatkarların aletlerine düzenlenen sabotajlar, maden rezervlerinin gitgide azalması ve sınırlarda toplanan düşman orduların güç birliğine gitmesi köyü adım adım uçurumun eşiğine sürüklemektedir.
Christian Jacq bu sürükleyici romanda, günümüzden binlerce yıl önce Mısır’da gerçekleşen komplolar, hırsızlıklar cinayetler ve suistimallerle baş etmek zorunda kalan kahramanların macerasını anlatıyor.


Cesur Paneb / Işık Taşı III
Hakikat Meydanı, Firavun mezarlarının yapımıyla görevli bir grup zanaatkârı barındıran, çölün ortasındaki gizemli köy.. Ve köyün sıradışı üç sakini: Ustabaşı Suskun Nefer, Bilge Kadın Işık ve gözü pek, dâhi sanatçı Cesur Paneb. Ancak bu köyde, ne pahasına olursa olsun Işık Taşı’nı çalmaya kararlı olan ve kimliği bir türlü saptanamayan bir de hain yaşıyor… Sınırlarda isyan tehlikesi baş göstermiş ve Mısır iç savaşın eşiğine gelmişken, başkent Per Ramessu’daki Firavun II. Seti de, Teb’e hâkim olmak isteyen öz oğluna karşı bir ordu gönderme hazırlığında.
Cesur Paneb, ilk iki kitap Suskun Nefer ve Bilge Kadın’dan sonra, yaşamlarını Hakikat Meydanı’na adayan kahramanlarımızın direnişini anlatan büyük maceranın üçüncü kitabı.

Hakikat Meydanı / Işık Taşı IV
Hakikat Meydanı yastadır… Ustabaşı Suskun Nefer’in vahşice öldürülmesinden sonra, köyde kötülük dolu bir gölge dolaşmaya başlamıştır.  Per Ramessu’da da durum farklı değildir; Kraliçe Tausert barışı korumak için elinden geleni yapsa da, kraliçelik tacı, Mısır’ın başında güçlü bir erkek görmek isteyen askerlerin tehdidi altındadır. Tausert Paneb’den yardım ister. Aralarında sıcak bir dostluk kurulur; ancak bir “ölümlü”nün bir “yıldız”a yaklaşabilmesi mümkün müdür? 
Gücü Hakikat Meydanı sakinleri tarafından kabul edilmiş olsa da, büyük bir yalnızlık içindedir Paneb. Bir yandan hayatı tehlikede olan bilge kadını koruyup hainin planlarına engeler olurken, diğer yandan firavunların ebedî istirahatgâhlarını birer şahesere dönüştürecek ilhamı yakalamak zorundadır… Ne var ki manevî babası, Suskun Nefer’in ölümü Paneb’i umutsuzluğa itmiştir… Eğer Cesur Paneb de vazgeçerse, Hakikat Meydanı’nın varlığını, onun da ötesinde, Mısır’ın büyüklüğünü ve ölümsüz gücünü kim koruyacaktır?