Bilgeliğin İzinde
Bu kitap, yolları, kişilikleri ve meslekleri farklı olan üç arkadaşın, bir filozof, bir Budist keşiş ve bir psikiyatrın insanı “iyi” yapan şeyin ne olduğu üzerine sohbetlerinden oluşuyor. Kuzey Fransa ormanlarında buluşan bu üç arkadaş günlerce hayatın hemen her halini bilgece tartışıyor: Arzularımız, mutluluğumuzun ve ıstırabımızın kökenleri; egomuzun amacı; duygularımız, ruhumuz, bedenimiz ve zihnimiz; başkalarıyla ve kendimizle ilişkimiz; kötülüğün temelleri; tutarlılık ve sadakat; diğerkamlık, empati, merhamet ve şefkat; sadelik, suçluluk ve bağışlama; özgürlük…
Filozof Alexandre: Söylediklerimizin bir yararı olmasını canı gönülden istiyorum. En büyük içsel gelişim bile bizi kendimize ve başkalarına yakınlaştırmıyorsa boşadır.
Keşiş Matthieu: Bu kitap, dostluğumuzdan ve önemsediğimiz meselelere dair sohbet etmek için birlikte vakit geçirme arzumuzdan doğdu. Amacımız, spritüel ve diğer alanlardaki ustalarımızdan, çalışmalarımızdan, meditasyon veya tedavi amaçlı uygulamalarımızdan öğrendiklerimizi paylaşmaktan ibaret.
Psikiyatr Christophe: Bir okurun şunu bilmesinde yarar var: İnsanlar, aklı arşa çıkmış olanlar ve gündelik hayatın keşmekeşinde debelenenler olmak üzere ikiye ayrılmazlar. Bütün insanlar birbirine benzer. En iyi olabilmek için her biri çok emek vermek zorundadır.