Beyoğlu’nda Bir Hafız/Kur’ân’la Geçen Bir Ömür adlı bu eser, çok küçük yaşta Anadolu’dan İstanbul’a gelmiş, uzun süre Beyoğlu’nda bulunmuş ve o zamanın pek çok ünlü şahsiyetiyle tanışmış ve birçok önemli olaya şahit olmuş, dünden bugüne İstanbul’u bütün yönleriyle görüp değerlendirmiş Hafız Mehmet Ali Sarı’nın hatıralarından oluşmaktadır.
 
Bu eserde, üç padişah döneminde yaşamış, Saray hafızı unvanıyla meşhur, Sultan II. Abdülhamid Han’dan iltifatlar görmüş Hafız Ali Üsküdarlı gibi efsaneleşmiş bir büyükle…
 
Hattat ve Bestekâr Hafız Kemal Batanay gibi yeri doldurulmaz bir değerle…
 
İmam Hatip Okullarının açılmasında büyük emeği geçen gerçek âlim Celal Hoca (Mahmut Celalettin Ökten) ile…
 
Sadettin Kaynak, Mustafa Nafiz Irmak gibi iki ünlü bestekârla… Türk Sanat Musikisi üstadları Nevzad Atlığ ve Bekir Sıtkı Sezgin’le…
 
Ali Rıza Sağman, M.Zekâi Konrapa, Esat Gerede gibi daha nice Kur’ân ve musiki üstadıyla birebir yaşanmış ve şimdiye kadar hiçbir yerde anlatılmamış çok önemli hatıralar bulunuyor.
 
Mehmet Ali Sarı’nın hatıralarında ayrıca bir neslin yetişmesinde büyük fedakârlıklarda bulunan Gönenli Mehmet Efendi, Abdurrahman Gürses gibi seçkin pek çok kıymetli şahsiyetle yapılan özel görüşmeler ve değerlendirmeler de yer alıyor…
 
Ezanın yasaklandığı (Türkçe ezanlı) yıllarda camilere gidenler, neler yaşadılar ve ne hissettiler? Yassıada faciasına o günün insanı hangi gönül yangınıyla şahit oldu? Bu kitapta, yakın tarihimizde Müslümanların çektiği çileler, ıztıraplar, acılar; o günleri yakından görüp gözlemlemiş bir üstadın dilinden bir roman akıcılığıyla aktarılıyor.