Tevfik Yener, Oruç Bey’in tarihi kayıtlarından yola çıkarak bir kitap yazdı. Kitaba göre, kıyamet, tarihi yıkık Hisar Camii’nin altında gizli

7 Akbaba Kıyametin Habercileri’, tarihi bir gerçekten esinlenerek yazıldı. Kitabın yazarı Tevfik Yener, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un fethine hazırlanırken uğursuzluk sayılır düşüncesiyle ‘7 Akbaba ve kıyamet’ buluntusunun bilinmesini istemediğini, hatta söz edilmesini bile yasakladığını belirtiyor, “7 Akbaba heykeli yüzyıllar boyunca gizli kaldı” diyor. Yener, Fatih Sultan Mehmet’in ‘vakanüvis’i (Osmanlı Devleti’nde zamanın olaylarını tespit etmek ve yazmakla görevli devlet tarihçisi) Oruç Bey’in 1485’te şunları yazdığını kaydediyor:

“1452 yılında yapımına başlanılan Rumelihisarı’nın, temel kazıları sırasında kubbeli bir bina bulunuyor. Sultan Mehmet ile Akşemsettin, Zağanos Paşa ve devlet tarihçisi Oruç Bey birlikte binaya giriyorlar. Kubbeli binada yedi tane akbaba heykeli görüyorlar. Latince levhalarda, her akbabanın önünde binlerce yıllık geçmiş anlatılıyor ve yedinci akbabada kıyametin kesin tarihi yazıyor. Fatih Sultan Mehmet kimseye bir şey söylemiyor ve esrarengiz kubbeyi tekrar toprağa gömmelerini emrediyor, yedi akbabadan bahsedilmesini yasaklıyor.”